„Майстори на феи“ от Весела Фламбурари


Фейчовци и феи, обединявайте се!

„Майстори на феи“ от Весела Фламбурари (изд. Upper Earth, 2018; илюстрации: Нели Друмева) ухае на ягоди и вълшебства така, както само една добра приказка може.

                Магията започва някъде на улица „Грънчарска“ № 77, където се е сгушила старата работилница на госпожица Елза. Изпод ръцете ѝ се раждат всеки ден точно седем фигурки. Седем грациозни феи. До нейния дом бумти заводът на г-н Бешков. Неговите дозини фейчовци обаче така и не успяват да завоюват мястото в сърцето му, което крехките фигурки на Елза тайничко са извоювали.

                Еднa вечер светът се обръща, когато се намесва злият калъп на г-н Бешков. И преуспяващият, но коравосърдечен господин се оказва затворен в тялото на един... фейчо.

                В историята на Фламбурари се мотаят грижливи животни, джуджета, фраули,
гномчета, че и таласъми.

Уникалният микс между фолклор (предимно скандинавски) и класически приказни елементи превръщат „Майстори на феи“ в истинско удоволствие за момчета и момичета от всяка възраст, които не ги е страх от завоите, които магическата река на Фламбурари може да предложи.

Пътуването из страната на Седемдесет и седемте луни не изисква да разбирате каквото и да е от феи или фейчовци. За него е нужно просто да сте запазили сърцето си чисто. Ако ли пък е късно за това и вече се чувствате „твърде“ пораснал за такива „измишльотини, то на улица „Грънчарска“ № 77 може да откриете лек за натежали от грижи души. С аромат на ягоди и с ромоленето на седемдесет и седем миниатюрни водоскока.

Снимка: Kafene.bg
                Браво на „Горната земя“/Upper Earth за чудното издание, на Нели Друмева за красивия поглед, който ни дава над света на феите, както и на Весела, естествено, че хич не я е страх да крачи из света на магията.

Коментари

  1. Четивото е супер, дъщеря ми на 11г. каза, че книгата ѝ е харесала изключително много. Рецензиите в блога са отлични!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар