„Как да избираме козметика“ от Надя Йорданова – за кожата извън митовете и рекламата



След около 5 години обиколки на дерматологични кабинети, близо 4000 лв. пръснати на вятъра за козметика и лекарства, със сигурност бих могла да напиша книга „През огледалото и какво откри Темз там“.

Вместо това, обаче, Надя Йорданова спестява подобно начинание на почти всяка дама/господин, сблъскал се с подобни проблеми, и пуска нишката на Ариадна, чрез която излизането от лабиринта на многобройните реклами, сложни наименования е не само мираж.

От това какво със сигурност не работи и как все пак да успеем да помогнем на кожата ни в борбата ѝ с естествените процеси, вредните външни фактори, а и неподходящата козметика – „Как да избираме козметика“ съдържа подробна и логично подредена информация, без да претендира да предлага универсални и магически решения.

Какво ще откриете вътре: какво е устройството на кожата и защо трябва да го познаваме, как да определим типа кожа и кои са факторите, които определят „стоте лица на нашата кожа“, общи насоки за грижата към кожата, основните съставки на козметичните продукти и кои са най-разпространените нефункционални козметични съставки; как да разпознаем подвеждащите изрази в козметиката и какво точно са това кожните раздразнения, алергени и комедогени.

Изключително ми допадна разбиването на митовете около много от най-рекламираните като „спасители“ вещества. Почти всеки е чувал за хиалуроновата киселина, но не всеки е наясно, че тя само запълва бръчките, а не ги „лекува“ и при спирането на използването на съдържащия ги продукт, те се повяват отново. До тук с половината антиейдж продукти. J

„Как да избираме козметика“ е по-скоро практично ръководство, което е задължителната подготовка преди да се окажете сами пред щандовете в аптеките, дерматологичните кабинети или козметични такива. И най-важното – Надя ще ви помогне да се включите в играта на шах в Огледалния свят на козметичната индустрия, като всяка глава от тази книга е един успешен ход напред. До превземането на царицата – красивата кожа.

Представянето на книгата е тази вечер (14 април) от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото“. Съвсем наясно сте, че това не е лична консултация, но пък със сигурност ще е полезна среща и съм убедена, че Надя ще разкрие още неща, които не е поместила в книгата. Така че – ще се видим там!


Коментари